Ku

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi’nde “Baskı Resim” Sergisi Açıldı

21.12.2017

Güzel Sanatlar Fakültesi 2017-2018 akademik yılı güz dönemi baskı resim atölye çalışmalarının dönem sonu sergisi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde açıldı.

Güzel Sanatlar Fakültesi 2017-2018 akademik yılı güz dönemi baskı resim atölye çalışmalarının dönem sonu sergisi Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde açıldı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Cengiz Ertekin’in organize ettiği serginin açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülriz KOZBE, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emin GÖKTEPE ve Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saadettin AKSOY, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı ERTEKİN, “Bugün açılışını yaptığımız sergi öğrencilerimizin 2017-2018 eğitim öğretim yılı güz dönemi, baskı resim atölye çalışmalarının dönem sonu sergisi olarak sunulmaktadır. Bu çalışmalara 35 öğrencimiz katıldı. Her eserde çeşitli teknikler kullanıldı. Bu teknikler içerisinde linol baskı resim, baskı transfer, ağaç baskı, alçı bez ahşap gibi malzemelerin yüzeyine uygulama teknikleri uygulanmıştır. Her bir çalışma özgün olarak tasarlanmıştır. Kişi yapmak istediği çalışmayı özgürce tasarlayarak gerçekleştirmiştir. Yapılan çalışmalar esnasında küçük teknik ve estetik yönlendirmelerle baskı resim çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmalar yapılırken her bir birey kendi duygu ve düşüncelerini yaratıcı bir eylemle yansıtmak amacını gütmüş olduğu düşüncesini taşıyorum. Umarız sizlerde yapılmış olan bu çalışmalardan haz alırsınız” dedi.

Sergide Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülriz KOZBE ve Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saadettin AKSOY'a öğrencilerin hazırladığı tablolar hediye edildi.

Resim bölümü öğrencilerinin hazırladığı 35 eser, 20-29 Aralık 2017 tarihleri arasında Güzel Sanatlar Fakültesi galeri salonunda sergilenecek.