Ku

Batman Sanayisinin Sorunları Üniversitemizde Tez Konusu Oluyor

10.01.2019

Batman Üniversitesi ve Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) arasında düzenlenen işbirliği protokolü Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş ve BATSO Başkanı Abdulkadir Demir tarafından törenle imzalandı.

Üniversite-sanayi-kamu işbirliğini kurumsallaştırara, katma değeri yüksek, teknoloji tabanlı ürün ve üretim yöntemleri geliştirilmesi desteklenerek ülkemizin dünya pazarında rekabet gücünün yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla işbirliği protokolünü imzaladıklarını belirten Rektörümüz Duruş, “KOBİ'lerin teknoloji ve AR-GE kültürü edinmelerini sağlamaya çalışacağız, Üniversitemizdeki bilim insanları doğrudan sanayideki sorun ve proje fikirleri üzerine tez çalışması yapacak” dedi. Sanayimizin %98'ini oluşturan ve halen geleneksel üretim yöntemi ile çalışmaya devam eden KOBİ'lerimizi teknolojik ürün ve üretim yöntemlerini kullanmaya cesaretlendirerek bu işletmelerin kendi öz varlıklarıyla gerçekleştiremeyecekleri AR-GE, teknoloji ve inovasyona yönelik çalışmaların hem üniversite hem de devlet desteği ile gerçekleştirilmesini sağlamayı amaçladıklarını belirten Rektörümüz Durmuş, “Üniversitemizde doktora veya yüksek lisans programlarında öğrenim gören öğrencilerin tez konularının KOBİ'ler tarafından talep edilen, imalat sanayine yönelik yeni teknolojilere dayalı ürün, üretim yöntemi ve AR-GE tabanlı ihtiyaçlara yönelik olarak belirlenmesini sağlamaya çalışacağız” dedi. Akademisyenler ve üniversite mezunu gençler arasında şirketleşme kültürünü yaygınlaştırarak yenilikçi yeni şirketler doğmasını sağlamayı da amaçlayan protokol imza töreninde konuşan BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, Batman Üniversitesi ile imzaladıkları işbirliği protokolünün sanayimizin gelişmesine katkıda bulunmayı amaçladığını, sanayideki sorunlara üniversitemiz akademisyenlerinin çözüm yollarını tezlerle ortaya koyarak çözüm üreteceklerini söyledi. Yapılan işbirliği protokolü ile Batman Üniversitesinde üretilen akademik bilginin ticarileşmesini sağlamayı hedeflediğini belirten BATSO Başkanı Demir, protokolün hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Törene Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ ve BATSO Başkanı Abdulkadir DEMİR’ in yanı sıra Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan TOĞRUL, Batman Üniversitesi Genel Sekreteri Adnan Selçuk ERGİNÖZ, Fen Bilimleri Enstitü Müdürü Doç. Dr. Bahattin İŞCAN, Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü Doç. Dr. Ferhat KORKMAZ, Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürü Doç. Dr. Nesrin HAŞİMİ ve Batman KÜSİ (Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği) temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Hakan KARAKAYA katıldı.